Eclipse

Idag har jag och en god vän till mig varit på bio, sett Eclipse. Måste säga att filmen var helt underbar. Som vanligt drömmer jag mig bort när jag tittar på Twilight. Kärleken som Edward och Bella delar är så underbart fin. Det får mig och tänka på kärleken som jag och min sambo delar. Jag är lyckligt lottad!

Jobbiga dagar

Förlåt för lite seg uppdatering. Lusten har helt enkelt inte funnits. Det har varit två jobbiga dagar för mig/oss och fler lär det bli innan allt är klart. Mer säger jag inte!

Ett evigt solande

Ja det kan man säga. Precis som det står i rubriken så är det ett evigt solande på mig. Men vad ska man säga? Jag älskar solen och värmen. Jag älskar att sitta ute på balkongen och steka och sen se ett fint resultat. Jag ser det lite som ett jobb, ett jobb som måste utföras varje sommar ;)

Det regnar ute

Eller ska jag säga att det vräker ner? För det gör verkligen det. Men jag klagar inte. Jag älskar regn! I alla fall när man är inne och slipper gå ut. Precis så ser dagens planer ut också. Jag tänker inte gå utanför dörren utan jag ska hålla mig inne. Känner mig inte riktigt hundra hundra heller utan... Ja jag vet inte riktigt hur jag känner mig. Konstig helt enkelt!

Midsommarafton

Ja gott folk, idag är det Midsommarafton! Dagen bjuder på lugn hemma med familjen som det ser ut nu. Skönast så också! Vi har fått en inbjudan till ett årligt firande men tackade nej. Visst tycker jag om och umgås med folk, äta gott och leka lekar osv. men samtidigt gillar jag lugnet hemma. Att bara få vara, mysa med familjen och kunna göra vad man vill när man vill gör mycket. I alla fall så känner jag så. Jag hoppas dock inte att folk tar illa upp och uppfattar en som tråkig bara för det.

Balkongen

Nu har balkongen gått och blitt fin(are) i samband med att min underbara gått på semester. Jag tog tag i saken nu på eftermiddagen. Jag la ut mattor, dammsög av och la på en ny duk på bordet. Ser riktigt hemtrevligt ut!
Sena eftermiddagen och kvällen har spenderats där ute med familjen. Vi har gaggat, spelat och ätit gott. Mysigt värre!
Nu har vi dock intagit soffan, i bakgrunden rullar någon film på TV1000. Det blir nog till och knyta sig tidigt ikväll som det ser ut nu. Vi är riktigt trötta!


Jag älskar verkligen min familj! ♥

Till Emilia:


Hur hittade du min blogg?

Vem liknar vem

Ja den frågan kan diskuteras om och om och om igen faktiskt. Alla ska hela tiden hålla på och kommentera vem dottern är lik mest osv. Personligen tycker jag att hon är sin pappa upp i dagen, men visst ser man massa drag från mig också. Man ser även drag ifrån hennes äldsta kusin, till min stora fasa. Men det beror ju helt på vad hon gör och hur hon beter sig, i vissa lägen tycker jag hon liknar sin morfar väldigt mycket också. Hennes farmor däremot tycker bara att hon är lik folk från deras sida, som hennes kusin tex. Det nämns inget om mig! Är jag så ful så att jag inte är värd att nämnas kanske? Bara för det så hoppas jag på att min underbara i magen kommer likna mig på pricken. Men då ska väl folk gnälla på det också, antagligen. Hur som så bryr jag mig inte speciellt mycket för hon är MIN dotter, och ingen annans! Ja självklart sambons också ;) Jag blev bara väldigt sårad, besviken och förbannad på det hon sa!

Blandad kompott

Som ni märker innehåller bloggen en väldigt blandad kompott. Men jag skriver om det jag känner för. På detta vis får jag reflektera över vissa saker på ett sätt jag inte gjort förut. Det är stor skillnad på och tänka och att verkligen skriva ner det man känner.

Dagens besök

Tidigare idag hade jag min kära far här på besök, äntligen! Besöket uppskattades mycket av både mig och dottern. Tyvärr är jag kanske inte ett allt för trevligt sällskap med tanke på hur jag mår men... Det får mig att komma på att min far faktiskt mår sämre än mig, han är sjuk och det är inte jag - bara gravid. Ändå tjatar jag om hur dåligt jag mår, vilken yrsel jag har och om hur less jag är.

Ett litet problem

Ja jag har ett problem upptäckte jag tidigare idag när jag bestämde mig för att inta balkongen och sola. Jag kan inte sola baksidan =/ Det går bra en stund men sen börjar svetten spruta och huvudet snurra. Så hur i hela fridens namn ska man göra för att kunna sola baksidan som gravid? Framsidan är det inga problem med men man vill ju ha färg på bägge sidor *S*

Vad är en vän?

Den frågan ställer jag till mig själv många gånger. Vad är en vän? En vän för mig är en person som finns där, stöttar, bryr sig och kommer med bra råd. En som tycker om dig för den du är och skiter i vad andra säger. En vän bör vara någon som inte dömmer dig utan faktiskt gör raka motsatsen. Sen det viktigaste av allt, en vän bör kunna lita på dig och du bör kunna lita på denne.

Tyvärr har jag dåliga erfarenheter när det gäller just detta. Jag vet inte vad en riktig vän är om jag ska vara ärlig för jag tror inte att jag har någon. Det finns få personer i min omgivning som jag kan lita på. Man aktar sig många gånger för att säga just ditt och datt till vissa. Istället kniper man hellre. Tråkigt men sant. Men å andra sidan, vad ska man göra? Man känner ju vilka man kan lita på och inte. Sen är jag en sån som läser av människor på ett kick. Jag känner på en gång om denna är någon jag kan knyta an till eller inte. Roliga är att jag faktiskt alla gånger har haft rätt också. Personen i fråga har visat sig vara en riktig idiot, rent ut sagt. En person man inte kan lita på alls eller räkna som ens vän. Det kanske inte märks i början men efter ett tag kryper det sakta fram. Folk spelar, på ens känslor. Dom vill komma en nära just för att få veta smaskiga detaljer, inget annat!

Ett stort svart hål

Jag vet inte ens varför jag ligger här och tänker så som jag gör, som om hela mitt liv vore ett stort svart hål. Riktigt så är det ju inte. Jag har min familj, min underbara sambo och dotter. Jag har min mamma och hennes man, och min pappa. Jag har ett helt släkte som bryr sig om mig och tycker om mig för den jag är. Jag har några få vänner, även om man kan börja fundera på vilka som är ens vänner ibland. Men ändå kan jag inte låta bli att känna mig ensam. Det känns precis som om jag har förlorat allt. Att jag står ensam i ett hörn. Att mitt liv vore ett stort svart hål mitt ute i ingenstans.

Dagens besök

På förmiddagen kom min kära mor och hennes man hit en sväng, med sig hade dom jordgubbar till min stora glädje. Jag älskar sommaren just för att då kommer det jordgubbar och dom svenska gubbarna är ju godast. Sen har vi ju den underbara färskpotatisen också. Men det kalasade vi inte på nu utan det bidde sockerkaka, gubbar och grädde. Det snackades en del också, såklart. Den som stod mest för pratet måste ändå ha varit dottern. Herregud, på bara en vecka har hennes prat förändrats enormt mycket. Nu PRATAR hon verkligen och domderar. Hon försöker också kommunicera med oss en himla massa, och så blir hon arg när vi inte förstår henne. Men vem skulle inte bli det? Humör har hon också och det har hon fått efter mig. Får hon inte sin vilja igenom så kastar hon sig ner på golvet och tjuter, tårarna sprutar och fingrarna åker in i mun. Näbba kan hon också.

Sommar och...

sol, vi har kort tight kjol... Njaaa inte riktigt. Men bikini, i alla fall just nu. Ska snart slänga på mig några paltor dock.
Eftermiddagen har spenderats på balkongen, i solen. Det steker verkligen på bra där. Men jag klagar inte för det här har jag längtar efter hela hösten, vintern och våren. Ni som känner mig vet vilken mani jag har, både på och sola och städa. Jag vill bli brun, fort som bara den, och är det inte sol ute så intar jag solarieöarna ;) Galet va? Lite kanske. Samma gäller städningen, fast där kan jag ju inte bli brun *S* Men jag städar, städar, städar och STÄDAR =| Var lika när dottern låg i magen. Jag hade denna mani då också. Men å andra sidan så lever jag med två små grisar, eller ska jag säga fem kanske?

Semestern

Semestern närmar sig med storm för min kära sambo. Han jobbar bara idag, imorgon och på torsdag och sen smäller det. Det ska bli så skönt att få ha han hemma i hela 3 veckor. Ska bli skönt, och mysigt, att få rå om varann och bara vara. Lite planer finns dock, såklart. Vi ska bland annat träffa en läkare för att prata lite om graviditeten och hur den ska avslutas. Även en tripp neråt är planerad samt en tripp till sjöss + lite annat smått och gott. Neråt följer dottern med men inte till sjöss, i alla fall inte med oss. Hon ska däremot till sjöss med sin mormor och hennes man.

Barnmorskan

Idag var det dags igen för ett besök hos min kära barnmorska. Vi pratade lite allmänt om graviditeten samt om hur jag mår och känner mig. Vi pratade även om mina värden då jag har, eller hade kanske man ska säga, en överfunktion i min sköldkörtel. Värderna är hur som bra och jag käkar nu mindre medicin än innan =) Mitt HB och blodvärde däremot ligger lite lågt fortfarande. Förhoppningsvis ska Niferex kunna hjälpa mig att få upp det. Vore ju konstigt annars tycker man.
Blodtrycket ligger bra också. Vilden i magen mår bra också, förhoppningsvis. Hjärtljuden låg på 137 slag i minuten och den har redan placerat huvudet neråt. Den har intagit högersidan också, precis som sin storasyster gjorde när hon låg i magen. Min barnmorska sa att ja det är väl något som är skönt med den sidan då, den andra kanske är obekväm eller något. Kanske är det så. Sen att det är obekvämt för en annan är ju en annan femma.
Vi bokade även in lite nya tider framöver, bland annat för provtagning. När man har problem med sköldkörteln så ska man ta prover med jämna mellanrum nämligen.

Info om överfunktion i sköldkörteln - även kallat giftstruma och Graves sjukdom. 

Dåligt samvete

Ja även lilla jag kan ha dåligt samvete. Imorse, strax före tio, ringde min far och undrade hur vi mådde. Saken är den att han med jämna mellanrum tittar upp till mig och dottern när sambon jobbar, just för att jag är i beroende av sällskap. Ja det är inte allt självklart, han vill ju även träffa oss. Är sambon hemma så kommer han dock inte, av någon konstig anledning. Dom hyser inte agg mot varann eller så men har mest blitt en vana.
Hur som så är sambon hemma idag pga att han är lite krasslig och min far ringer oftast när han vill komma. Idag gick ju dock inte det, även om han är mer än välkommen även när sambon är hemma. Detta gav mig lite dålig samvete. Han nämnde även att folk där han bor saknar oss, mig och dottern. Jag har inte varit ner på evigheter just pga graviditeten då jag mår så olika från dag till dag. Ena dagen kan jag må toppen, som idag ungefär, och andra så har jag både yrsel och illamående. Detta resulterar i att jag ligger hela dagarna, oftast.

Dags igen då

Jahaja, dags för ännu ett nytt försök då till och blogga - med ett gammalt, men bra, namn. Vad nu det ska vara bra för egentligen när jag ändå lägger ner blogg på blogg. Men men...


Jag är en tös på 22 år som bor i öster. Min vardag delar jag med min underbara sambo och dotter på snart 1½ år. I vår familj finns även två små kaniner och en galen liten hamster. Men det är inte allt - om lite mindre än ett halvår så tittar det ut en liten groda till oss. Jag är gravid i v.26.


Det får vara allt för nu. Jag återkommer lite senare med mer inlägg, förhoppningsvis. Ni som följt mig tidigare vet, som skrivet ovan, hur jag är med mina bloggar. Får se om denna överlever ens ;)

RSS 2.0